Egrons minne 2010

Egrons Minne 2010

Tävlingen har fått sitt namn från en tidigare klubbmedlem som avled, Egron Elisson. Vi valde att ge tävlingen detta namn till hans minne, då han var en trogen skytt och mycket god vän i vår klubb.

Rondens som skjuts är animalround och tävlingen är även klubbmästerskap för Värmlands fältbågskyttar.

 

I år var vädret lite fuktigt med tidvis duggregn och dis. 11 skyttar mötte upp vilket anses ganska bra för vår del.  Roligt också att några nya ansikten dök upp! Vi hade sedvanlig korvgrillning i halvtid, även korvbränning förekom.  

 

Far och son Ekman har bildat ett eget internt sällskap som de kallar Frykälvens vänner. Fast ingen utomstående vet om den älven existerar, men vi tror att det kan vara någon liten bäck som rinner bakom Ekmans lada...Fina tröjor har de i allafall och fler och fler blir de för varje år, vilket kan tyda på att den där älven växer å växer..

 

Priset som delas ut är en kanon i järn som ordnades av vår vän Egron Elisson. Denna kanon är ständigt vandrande och har gått i många år så snart måste vi fixa en tillbyggnad för alla namnlappar. Priset går till den som är närmast svenskt rekord i sin skjutstil. Anders Ekman sköt fullt, 560p, vilket innebär tangering av svenska rekordet, så närmare går ju inte att komma.

Ett annat pris utdelas till den som gjort största förbättring poängmässigt gentemot fjolåret. Det innebär att man måste skjutit tävlingen året innan. Det priset gick i år till veteranen Lars Ekman.

 

På bilden syns klassegrarna från vänster Anders Ekman HFU , Rebecca Källström DFU, Lars Ekman HFU/vet  och Henrik Eriksson RHFS.

 

Svante

Resultat